artikel

Gelden de kwaliteitseisen van De Sitter nog?

MVO

De Sitter formuleerde in Synergetisch produceren. Human resources mobilisation in de produktie: een inleiding in structuurbouw (1994) zijn drie kwaliteitseisen aan ‘moderne organisaties'. Sindsdien is er veel veranderd: economische en financiële crises en (milieu)schandalen leidden tot hernieuwde aandacht voor maatschappelijke verantwoordelijkheid, energiebesparingen en duurzame productiemethoden. Gelden die kwaliteitseisen nog onverminderd, inclusief de van hen afgeleide sociotechnische organisatiestructuren? Ondersteunen ze ook het streven naar duurzaamheid en maatschappelijke waarde? Of moet er misschien een vierde kwaliteitseis bij komen?

Gelden de kwaliteitseisen van De Sitter nog?

Klik hieronder voor het hele artikel van dr. Jan Achterbergh, filosoof, universitair docent verbonden aan de sectie Organizational Design and Development van de Nijmegen School of Management, en dr. Dirk Vriens, psycholoog, universitair docent verbonden aan de sectie Organizational Design and Development van de Nijmegen School of Management.

Reageer op dit artikel