artikel

Meshworking – Samenwerken aan doorbraken richting een Duurzame Wereld

MVO

In augustus 2009 zaten in Belo Horizonte (Brazilië) 225 deelnemers uit verschillende sectoren en landen vier dagen bij elkaar. In die dagen hebben ze samen een roadmap voor het significant reduceren van CO2-emissies ontwikkeld.
Door: Anne-Marie Voorhoeve, Peter Merry en Ard Hordijk

De conferentie was onderdeel van het door State of the World Forum geïnitieerde Climate Leadership Campaign. Het doel van de conferentie was om grotere coherentie te brengen in de veelheid aan initiatieven gericht op de klimaatproblematiek. Voor het ontwerp van de conferentie is gebruikgemaakt van het concept van Meshworking.

Meshworking is een proces dat beoogt om effectieve samenwerkingsverbanden te creëren die systemische oplossingen bieden voor complexe duurzaamheidsproblemen. Het beoogt mensen op een lijn te brengen rond een gemeenschappelijk doel, individuele activiteiten te versterken door ze te verbinden met andere initiatieven en tot opschaalbare oplossingen te komen.

Dit paper introduceert het concept van Meshworking, gaat in op de toepassing in Belo Horizonte en in andere contexten, en beschrijft de geleerde lessen en vervolgstappen.

Bron: Nijmegen School of Management in samenwerking met Vakmedianet.

Reageer op dit artikel