artikel

Samen groen ondernemen – Hoe organisaties elkaar informeren, inspireren én activeren om groen te ondernemen op Klimaatplein.com

MVO

1 september 2011 startte Klimaatplein.com met als doel een versnelling teweeg te brengen in de reductie van uitstoot van broeikasgassen. Samen met zo’n vijftig partners is een online CO2-reductieplatform gecreëerd dat organisaties informeert, inspireert én activeert om groen te ondernemen.
Door: Rob van der Rijt

Onder groen ondernemen wordt op Klimaatplein.com het enerzijds besparen op energieverbruik en het anderzijds duurzaam opwekken van energie verstaan. Met behulp van een gratis vijfstappenplan worden organisaties geleid richting dat groene ondernemen. Per stap worden diverse energiebesparingstips gegeven of wordt geïnformeerd over het opwekken van duurzame energie. Ook worden per stap direct de diensten van de partners van Klimaatplein.com aangeboden om die stap mee uit te voeren. Klimaatplein.com richt zich op die organisaties die geen eigen duurzaamheidsmanager hebben, maar wel aan de slag willen met groen ondernemen. Deze doelgroep wordt met behulp van een website en via de social media Twitter en LinkedIn voorgelicht over het klimaatprobleem en betrokken bij de oplossingen die hiervoor bekend zijn.
Bron: Nijmegen School of Management in samenwerking met Vakmedianet

Reageer op dit artikel