artikel

Avans maakt duurzaamheid onderdeel van alle studies

MVO

Met een nieuw expertisecentrum Sustainable Business en met praktijkgericht onderzoek, worden alle studenten van Avans Hogeschool klaargestoomd om bij hun toekomstige werkgevers handen en voeten te geven aan duurzaam ondernemen.

Bij Avans Hogeschool ging onlangs het Expertisecentrum Sustainable Business (ESB) van start. Het ESB onderzoekt o.a. wat een duurzame bedrijfsvoering precies inhoudt, wat de businessmodellen van morgen zijn en hoe organisaties kunnen inspelen op veranderingen. Ook is er aandacht voor de wijze waarop organisaties kunnen inspelen op de verduurzaming van producten en diensten.

De praktijkgerichte onderzoeken worden gebruikt bij het ontwikkelen van onderwijs. Daarmee bereidt Avans studenten voor om bij hun toekomstige werkgevers (commerciële en niet-commerciële organisaties), te zoeken naar een nieuwe maatschappelijke rol voor deze organisaties.

Om antwoord te geven op vraagstukken zijn 6 lectoraten ingericht met ieder een eigen lector: Improving Business; International Business; New Marketing; Sustainable Strategy & Innovation; Sustainable Work and Organisation; Sustainable Finance and Accounting. De lectoren hebben de opdracht om de relatie met de beroepspraktijk te verbeteren.

Het vergaren en aanbieden van duurzame kennis bij Avans is niet vrijblijvend maar wordt steeds meer een integraal onderdeel van alle studieprogramma’s. De twintig academies die onder Avans vallen, hebben zich tot doel gesteld aan het eind van dit jaar een keurmerk voor duurzaam onderwijs te halen.
Bron: avans.nl en P-Plus.nl (via Sigma)

Reageer op dit artikel