artikel

Op naar de 500 maatregelen voor een duurzaam klimaatakkoord

MVO

Welke oplossingen zie jij om verdere klimaatverandering tegen te gaan? Hoe blijven we onder de twee graden temperatuurstijging op aarde? Jij mag het zeggen want op het Klimaatplein ben jij nu even de baas.

Met de actie ‘Hoe ziet jouw klimaatakkoord eruit?’ verzamelde Klimaatplein al 400 maatregelen. Maar ze willen er 500! Doe je mee?
Eind van dit jaar vindt de belangrijke klimaattop in Parijs plaats. Regeringsleiders gaan dan met elkaar in gesprek en komen hopelijk tot de conclusie dat drastische maatregelen tegen klimaatverandering nodig zijn. Willen we de aarde sociaal, ecologisch en economisch in tact houden, dan moeten we onder de twee graden extra opwarming van de aarde blijven.

Hoe ziet jouw klimaatakkoord eruit?
Op het Klimaatplein formuleerden al velen hun oplossingen voor het klimaatprobleem. Een hogere prijs voor fossiele brandstoffen, meer energiebesparende maatregelen, ruimte voor duurzaamheid in het onderwijs en nog veel meer. Wil ook jij een bijdrage aan ons klimaatakkoord leveren? Beschrijf dan jouw drie maatregelen op de klimaatakkoordpagina van Klimaatplein.com. Alle inzendingen vormen tezamen een voorstel voor een klimaatakkoord. Dit voorstel, met dan hopelijk 500 maatregelen, overhandigen we voor aanvang van de belangrijke klimaattop in Parijs aan staatssecretaris Mansveld van Milieu.
Meer weten over CO2-reductie? Lees het boekje In vijf stappen CO2-neutraal ondernemen.

Reageer op dit artikel