artikel

Een integrale en praktische kijk op risicomanagement

Organisatie

Hoe je je kunt onderscheiden van andere financiële adviseurs?

Een integrale en praktische kijk op risicomanagement

Het pas verschenen boek Ik durf het risico wel aan! van Jaap Zijlstra en Lizanne Vroom geeft je praktische handvatten en helpt je bij het professionaliseren van je advies. Risicomanagement staat hoog op de agenda!

Risicomanagementaanpak en coaching

Toch krijgt risicomanagement in de praktijk onvoldoende handen en voeten en ontbreekt het aan vaardigheden om risicobewustzijn te verhogen en echt vanuit de klant te denken. Dit boek is een unieke combinatie tussen een praktische risicomanagementaanpak én persoonlijke coaching op vaardigheden. Je kunt immers een ‘master’ zijn qua vakinhoudelijke kennis, maar als je het niet goed voor het voetlicht weet te brengen heb je nog niets. Aan de hand van een stappenplan worden in het boek praktische aandachtspunten vanuit risicomanagement belicht en worden direct bruggen gemaakt naar de dagelijkse activiteiten.

Daarbij wordt op een plezierige en persoonlijke wijze aandacht gegeven aan je vaardigheden, gedrag, ‘persoonlijk risicomanagement’ en commercieel leiderschap. Als financieel deskundige ben je een gesprekspartner voor verschillende typen klanten. Jouw inhoudelijke deskundigheid is niet altijd een garantie voor de acceptatie van je adviezen en bepalen maar voor een deel jouw succes. Steeds belangrijker ben jij als persoon, met jouw eigen communicatieve vaardigheden en talenten.

Na het toepassen van de inzichten uit dit boek creëer je meerwaarde in je dienstverlening en realiseer je meer winst voor jezelf en je klant.

Over de auteurs
Jaap Zijlstra is directeur van 2M. 2M (to matter) is een adviesbureau voor training & coaching, recruitment en consulting. Zijn missie is: ertoe doen! 2M zet mensen weer in hun kracht. 2M creëert meerwaarde binnen organisaties voor mensen die richting zoeken bij persoonlijke en professionele dilemma’s.
Lizanne Vroom is ruim 15 jaar zelfstandig risicomanagementadviseur. Zij kenmerkt zich door een praktische en enthousiaste aanpak, waarbij de ondernemer en zijn onderneming steeds centraal staan. Lizanne is vanuit haar eigen adviespraktijk verbonden aan NIBE-SVV en verantwoordelijk voor diverse risicomanagementopleidingen.

 

Reageer op dit artikel