artikel

Wij hebben geen budget, wij hebben gezond verstand. De mythe van beheersing

Organisatie

Probeer je eens een organisatie voor te stellen zonder beheersing. Geen handboeken, geen procedures en geen regels. Onmogelijk toch? Ons beeld van een organisatie is ingebrand in ons brein, terwijl het ooit allemaal innovaties waren, ooit is het allemaal bedacht. Terwijl de wereld om ons heen in vliegende vaart verandert, vraag ik mij in mijn nieuwe boek Management Mythes af: Werkt de organisatie nog?

Wij hebben geen budget, wij hebben gezond verstand. De mythe van beheersing

Met een grote boog vloog de dikke beleidsnota door de lucht en kwam met een doffe klap op de grote vergadertafel terecht. De Secretaris-Generaal, Directeur-Generaal en directeuren keken verschrikt op. ‘Hebben jullie verdorie allemaal zitten pitten?’, riep Alexander Pechtold uit, destijds minister van Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties. ‘Lekker voor het vertrouwen, als ik hier een nota krijg die drie jaar geleden geschreven is. Blijkbaar ben ik de enige die het gelezen heeft.’
Lees de hele blog van Glenn van der Burg.

Glenn van der Burg (zie foto) vertelt over mensgericht organiseren en begeleidt organisaties voor betere prestaties en gelukkigere mensen. Glenn is spreker op congressen en seminars over thema’s zoals leiderschap, het nieuwe werken, sociale innovatie en duurzame inzetbaarheid. Daarnaast begeleidt hij als facilitator groepen die samen een vliegende start willen maken om hun organisatie mensgericht te maken.

Reageer op dit artikel