artikel

Wie ondersteunt de interne adviseur?

Organisatie

De afgelopen tijd ben ik tegen een zwaar onderschat fenomeen aangelopen: het haast onzichtbare gevecht van interne en externe adviseurs op het kruispunt van praktijk, professionaliteit en politiek. Een paar voorbeelden.

Ik sprak laatst met een controller van een financiële instelling in gewetensnood. Hij zag hoe een directeur buitenproportionele vergoedingen toekende aan medewerkers die hem loyaal waren.
Dit plaatste de controller voor een duivels dilemma. Zou hij het aan de grote klok hangen, dan hing hem wellicht hetzelfde lot boven het hoofd als vele klokkenluiders voor hem. Het perspectief om zijn loopbaan te eindigen in een camper op een parkeerterrein was weinig aanlokkelijk. Maar niets doen was evenmin een optie. Hij zou zichzelf niet meer recht in de spiegel kunnen aankijken. Lees de hele blog van Paul Kloosterboer.

Reageer op dit artikel