artikel

Typische vrijdag: Opportunistische Olivia

Organisatie

Opportunistische Olivia neemt graag de kortste weg, wat ten koste gaat van fundamentele verbetering op de lange termijn.

Typische vrijdag: Opportunistische Olivia

In het boek Digitale Denkers aan het Werk benoemt auteur Joris Merks Benjaminsen tien typische types die je op je werk tegen kunt komen. Management Impact zet ze elke vrijdag in het zonnetje.

Opportunistische Olivia doet meestal aardig tegen je als ze iets van je nodig heeft. Ze zorgt goed voor zichzelf maar leunt soms te veel op andere mensen. Ze neemt graag de kortste route als dat haar op de korte termijn voordeel of erkenning oplevert. Soms kan die neiging om voor snel voordeel te gaan schadelijk zijn voor projecten die gericht zijn op fundamenteel nieuwe dingen doen. In dit soort projecten is kortetermijnvoordeel meestal niet aan de orde en ze laten geen binnendoorweggetjes toe.

Als je een leuke en nuttige collega bent, is Olivia meestal een geweldige collega voor je: zij weet dat zij je op enig moment in de toekomst nodig heeft. Olivia kent veel mensen, is sociaal en slim en weet hoe ze dingen voor elkaar krijgt. Meestal heeft ze haar zaken goed georganiseerd en zij kan een goede onderhandelaar zijn. Zij is niet bang om risico’s te nemen – vaak neemt ze die zelfs graag. Als Olivia en jij gemeenschappelijke doelstellingen hebben, kan ze een geweldige bijdrage leveren door alle mensen die je erbij moet hebben bij je projecten te betrekken. Heb jij een fantastisch idee? Zij ziet het. Maar als er in dat idee moet worden geïnvesteerd, moet je haar wel overtuigen van de mogelijke opbrengst aan het einde van het project. Werk je met haar samen, houd je blik dan gericht op de dingen die er echt toe doen op de langere termijn. Vraagt Olivia je om een kleine gunst, weet dan dat het om iets groters kan gaan dan zij doet voorkomen en dat je niet altijd op een wederdienst kunt rekenen.

Volgende week op Typische vrijdag: Harde Harry.

Door: Joris Merks-Benjaminsen

Bron: Digitale Denkers aan het Werk

Het boek is er voor alle managers, leidinggevenden en CEO’s die millennials in dienst hebben en willen houden. De jonge professionals van generatie Y hebben unieke vaardigheden waar organisaties nog te weinig gebruik van weten te maken. Digitale denkers aan het werk laat zien hoe millennials kunnen excelleren op de werkvloer die nog veelal door oudere generaties wordt gedomineerd.

 

 

Reageer op dit artikel