artikel

Respect en de organisatieadviseur

Organisatie

In adviseursopleidingen wordt vaak de vraag gesteld waar de grens ligt tussen adviseren en beïnvloeden enerzijds en manipuleren anderzijds. ‘Is dit nu de cursus Leep en Listig?’ vroeg iemand mij. De grens tussen enerzijds adviseren en beïnvloeden en anderzijds manipuleren ligt in het respect voor de ander.

Respect en de organisatieadviseur

Mag de ander zijn wie hij is? Mag hij de opvattingen hebben die hij heeft? Mag hij handelen zoals hij doet? Hoeveel ruimte krijgt de ander voor zijn eigen meningsvorming?

Blijvende resultaten zijn vooral te verwachten als geadviseerden de gelegenheid krijgen hun eigen weg af te leggen. Wanneer geadviseerden het gevoel krijgen gedwongen of gemanipuleerd te worden, zullen ze zich verzetten. Er zijn zeer veel manieren om veranderingen te saboteren. Dat varieert van botweg weigeren tot zeggen dat het zo belangrijk is dat iedereen erover mee moet praten (waardoor het weer twee jaar van de baan is, en van uitstel komt immers afstel).

Voor de adviseur is de uitdaging met respect voor de persoon van de ander wegen te vinden om zaken voor elkaar te krijgen.

Bron: Adviseren als tweede beroep

Door: Hannah Nathans

Het boek: Adviseren als tweede beroep

Adviseren als tweede beroep geeft vele handvatten die in de praktijk bruikbaar zijn. Die meteen resultaat opleveren. (Aanstaande) interne adviseurs kunnen ze gebruiken om hun adviezen gerealiseerd te krijgen. Al meer dan 125.000 exemplaren gingen over de toonbank van deze bestseller.

  • Meer informatie over adviseren als tweede beroep >>>
Reageer op dit artikel