artikel

Ooa Boek van het Jaar 2019: ‘Design Thinking’ van Guido Stompff

Organisatie

Het boek Design Thinking van Guido Stompff is het Ooa Boek van het Jaar 2019 geworden. Daarmee is Design Thinking volgens de vakjury het beste boek op het vlak van management en organisatieadvies geworden. Ook is het de opvolger het Handboek Teamcoaching van Martijn Vroemen, dat vorig jaar won.

Ooa Boek van het Jaar 2019: ‘Design Thinking’ van Guido Stompff
Guido Stompff

Uit de lijst van boeken die in 2018 op de markt kwamen, stelde de zeskoppige vakjury eerder dit jaar een top 10 samen met boeken die je gelezen moet hebben als je je vak serieus neemt. De volgende vijf criteria werden daarbij gehanteerd: ‘geeft te denken, maatschappelijk relevant, oorspronkelijk, toepasbaar en toegankelijk’. De gekozen boeken belichten de thema’s van onze tijd, elk in een ander perspectief.

Shortlist van 3 boeken

Na verhitte debatten om het pleit voor het ene of juist het andere boek te beslechten kwam de jury tot een shortlist van drie boeken. ‘Voorbij de managementmaatschappij’ (Marjolijn Quené), ‘Design Thinking’ (Guido Stompff) en ‘Algoritmisering, wen er maar aan’ (Jim Stolze) sprongen er binnen de top 10 uit voor de jury.

De jury koos uiteindelijk unaniem voor het boek ‘Design Thinking’ van Guido Stompff, dat werd uitgegeven bij Boom Uitgevers, waar Management Impact ook onderdeel van is. ‘Dit boek is geschreven vanuit het paradigma dat adviseren intelligent knutselwerk is en dat je vooral al doende ontdekt wat werkt. Wie dit paradigma serieus wil nemen is bij Guido Stompff goed af: hij heeft er echt verstand van en heeft zijn kennis op een knappe manier ontsloten in een mooi vormgegeven do-it-your-self-boek’, aldus de jury.

Naast de eervolle titel ‘Ooa Boek van het Jaar 2019’ ontving de winnaar onder luid applaus een beeldje en een cheque ter waarde van € 500,00 uit handen van de voorzitter van de vakjury, Marijke Spanjersberg. Stompff zelf over zijn prijs: Ik ben heel erg verrast, en dat is echt niet gespeeld. Ik heb dit boek namelijk niet voor jullie geschreven, maar voor een veel breder publiek, waaronder mijn studenten. En dat uitgerekend organisatieadviseurs – die ik heel hoog heb zitten – dit boek hebben gekozen tot het beste boek van 2019, is voor mij echt een kers op de taart’.

Bron: Ooa

Reageer op dit artikel