artikel

Inspiratie voor coaches

Organisatie

Met deze boeken hopen we jou als coach te inspireren en bij te dragen aan de positieve ontwikkeling van je cliënten.


 

 

Jam Cultures

Samenwerkingen stranden door verschillende organisatieculturen. Conflicten ontstaan doordat we elkaar niet begrijpen. Mensen worden uitgesloten vanwege hun kleur, geloofsovertuiging, leeftijd of seksuele geaardheid. Inclusie is een hot topic. In Jam Cultures lees je hoe je een inclusieve organisatiecultuur creëert door iedereen te laten meedoen, meepraten en meebeslissen.

Jitske Kramer

Lees verder of bestel >

Mijn Binnenste Buiten

Het wordt steeds belangrijker om te weten waar je als professional voor staat, wat je basis is, waar je van bent, wat onvervreemdbaar van jou is en je kleur geeft. Dat helpt je in sturing geven aan je eigen ontwikkeling, in het vergroten van veerkracht en wijsheid, en het verstevigen van je eigen expertise. Dit boek nodigt je uit om je professionele kleur te onderzoeken en te versterken.

Manon Ruijters, Gerritjan van Luin, Freerk Wortelboer en collega’s

Lees verder of bestel >

Het hoeft niet zo hectisch te zijn op het werk

In dit boek lees je hoe je een kalme organisatie inricht en hoe je jouw eigen werk, team of afdeling rustiger maakt. Jason Fried en David Heinemeier Hansson zijn de oprichters van Basecamp, een IT-bedrijf dat normaliter vanuit Silicon Valley alles op alles zou moeten zetten om marktaandeel te veroveren en sensationele groeicijfers wil realiseren. Maar zij hebben voor een kalme route gekozen die eveneens succesvol en winstgevend is, maar haar medewerkers, managers en oprichters niet tot workaholics en burn-outs reduceert. Kalm werken is een keuze. Dit boek laat zien hoe je zelf die keuze maakt.

Jason Fried en David Heinemeier Hansson

Lees verder of bestel >

Emotiekaarten

Emoties zijn overal en bijna ongemerkt sturen ze voortdurend ons gedrag – zeker ook in organisaties. Gezichtsexpressies maken dit zichtbaar. In onze onderlinge communicatie gebruiken wij er tot tienduizend en we tonen en herkennen ze grotendeels onbewust. De Emotiekaarten helpen emoties te herkennen en benutten. De 40 kaarten bevatten elk een direct herkenbare emotie en toelichting. De handleiding hierbij biedt een flink aantal uitgewerkte spellen voor individuen en groepen.

Michiel Hulsbergen

Lees verder of bestel >

Event Corporate Culture

De uitdagingen waar we in onze organisaties voor staan, zijn nieuw en tegelijk eeuwenoud. Een antropologische blik laat zien wat er werkelijk speelt in de dynamiek van organisaties.

Op woensdag 13 november nemen o.a. de Danielle Braun, Sinan Can, Katja Staartjes, Eric de Blok en José Hernandez je mee op reis. Laat je meeslepen door prachtige reisverhalen, krijg inzichten door praktische workshops en bouw aan jouw eigen tribe!

Lees verder of bestel >

 

Reageer op dit artikel