boek

Onderweg

Organisatie

“Een fraai staaltje van professionaliteit toegankelijk gemaakt voor collega-professionals.”  Prof. dr. Léon de Caluwé

Onderweg

Wat kan je als veranderaar doen als je weet dat organisaties robuust en deels onveranderbaar zijn? Hoe krijg je het dagelijks handelen van mensen veranderd in een context die voortdurend uitlokt het voormalig succesvolle gedrag te blijven vertonen? Kortom; hoe zijn organisaties veranderbaar?

In ‘Onderweg’ laten Leike van Oss en Jaap van ’t Hek zien hoe duurzame verandering in robuuste organisaties plaatsvindt. De sleutel? Het pragmatische vermogen van de organisatie zelf. Van Oss en Van ’t Hek beschrijven hoe mensen in de organisatie hun werkpraktijk organiseren en veranderen, en hoe je je veranderstrategie hierop kunt aansluiten.

De lezer krijgt inzicht in het maken van de vertaling van de abstractie waarmee iedere geplande verandering begint, naar het daadwerkelijk anders handelen van mensen.

De bijlage achterin het boek bevat meer dan veertig checklists en oefeningen waar de pragmatische veranderaar direct mee uit de voeten kan.

“Een fraai staaltje van professionaliteit toegankelijk gemaakt voor collega-professionals.”
-Prof. dr. Léon de Caluwé

Reageer op dit artikel