artikel

Het eerste Nederlandse boek over organisch leiderschap

Over ons

Hoe vergroot je de autonomie en bevlogenheid van mensen? Ronald van der Molen neemt je mee in wat medewerkers vandaag de dag nodig hebben om te floreren. Hij schreef het eerste Nederlandse boek over organisch leiderschap, gebaseerd op een kwalitatief onderzoek naar de worstelingen en successen van tien innovatieve Nederlandse organisaties.

Het eerste Nederlandse boek over organisch leiderschap

Klantvragen en behoeften van medewerkers veranderen zo snel dat de traditionele manier van werken tekortschiet. In de natuur heeft het organisme dat de beste verbindingen legt, zich goed aanpast en zichzelf reproduceert de grootste overlevingskansen. Daar kunnen we veel van leren. Daarom slaan steeds meer bedrijven en instellingen de weg in van organisch leidinggeven en organiseren. Managementlagen worden weggesnoeid en vaste afdelingen worden vervangen door autonome cellen of gelegenheidsteams die zich organiseren rondom klanten. Het resultaat? Meer productiviteit, ondernemerschap, creativiteit, klanttevredenheid en winst.

Organisatieadviseur en leiderschapscoach Ronald van der Molen beschrijft in De kracht van natuurlijk leiderschap hoe je leiding geeft aan zo’n transitie en hoe dit jou als leidinggevende verandert. Aan de hand van vijf fasen en tien inspirerende grondbeginselen neemt hij je mee in wat medewerkers vandaag de dag nodig hebben om te floreren. Je ontdekt hoe je het leiderschap in andere mensen kunt aanwakkeren, want de belangrijkste taak van een leider is om meer leiders te scheppen. Met de worstelingen en successen van innovatieve organisaties zoals Bakker van Maanen, GGD West-Brabant, Heembouw, Bodegraven Reeuwijk, Computest, Familiehulp (onderdeel van Buurtzorg), Bunnik Plants, Hollands Kroon, Vierstroom Zorg Thuis en Incentro.

Reageer op dit artikel