artikel

Leren veranderen- Hans Vermaak en Léon de Caluwé

Over ons

Leren veranderen is het meest gebruikte handboek over veranderkunde in Nederland. Dat hadden Hans Vermaak en Léon de Caluwé twintig jaar geleden niet durven hopen. In de loop der jaren hebben ze het gedachtegoed aangescherpt en verder ontwikkeld. Dat leverde over al die jaren een wereld aan materiaal op, mede dankzij vele anderen.

Leren veranderen- Hans Vermaak en Léon de Caluwé

Deze nieuwe, derde editie van Leren veranderen bevat vier keer zoveel materiaal als voorheen: een kwart in het fysieke boek en driekwart op een kennissite — exclusief voor lezers van het boek. Het fysieke handboek vormt nog steeds de ruggengraat van Leren veranderen: het geeft een compact overzicht van de belangrijkste inzichten. De digitale omgeving ontsluit aanvullend materiaal om die inzichten toegankelijker te maken of om verder de diepte in te gaan. De kennissite bevat oefeningen, cases, videocolleges, toelichting, verdieping, onderzoek en kennisclips.

 

Handboek en website samen bieden veel benodigde kennis voor veranderaars. Ze stellen de lezer in staat om zowel de breedte te overzien als de diepte op te zoeken. Ieder kan zo zijn eigen lees- en leerroute volgen. Het geeft inzichten, methoden en instrumenten om op een professionele manier veranderingstrajecten te ontwerpen en tot leven te brengen. En lardeert dit met constructieve verwarring waar nodig.

 

Bekijk hier de preview van Leren veranderen.

Reageer op dit artikel