artikel

Veranderversnellers: het afkijkboek

Over ons

Om verandering te realiseren, heb je voorbeelden nodig. Hoe zet je een organisatie in beweging en hoe houd je vervolgens koers? Veranderversnellers: het afkijkboek staat boordevol inspiratie uit de praktijk die helpt richting te geven aan de verandering waarbij jij betrokken bent. Leren door afkijken is een belangrijke leerstijl. Afkijkers vertalen een echte werksituatie van […]

Veranderversnellers: het afkijkboek

Om verandering te realiseren, heb je voorbeelden nodig. Hoe zet je een organisatie in beweging en hoe houd je vervolgens koers? Veranderversnellers: het afkijkboek staat boordevol inspiratie uit de praktijk die helpt richting te geven aan de verandering waarbij jij betrokken bent.

Leren door afkijken is een belangrijke leerstijl. Afkijkers vertalen een echte werksituatie van een ander direct naar hun eigen werksituatie. In dit boek vertellen bijzondere bestuurders hun veranderverhaal. Zij maken duidelijk hoe je nieuwe ambities realiseert en hoe leiderschap daaraan bijdraagt.

Het praktijkmateriaal wordt zo gepresenteerd dat je er makkelijk van kunt afkijken. Op elke bladzijde is wel iets te vinden wat je zo zelf kunt gebruiken van deze bestuurders die hun verhaal delen, inclusief de puzzel die zij daarin tegenkomen. Veranderkundige lessen en leiderschapslessen bieden verdere verdieping. Zo kan je de ervaring van anderen gebruiken om de verandering in je eigen organisatie tot een succes te maken.

Veranderversnellers: het afkijkboek is bedoeld voor iedereen die wil weten hoe je een organisatie naar een nieuwe toekomst leidt.

‘Dit boek is meer dan een bron van inspiratie. Het nodigt spelers in verandering uit om terug te kijken op hun eigen veranderavontuur en hun eigen rol in de verandering. En om vooruit te kijken vanuit alle aangereikte inspiratie.’ – Jaap Boonstra, hoogleraar Organisatieverandering en onafhankelijk adviseur

Over de auteur

Kilian Bennebroek Gravenhorst

Kilian Bennebroek Gravenhorst

Kilian Bennebroek Gravenhorst is oprichter van PlusPulse, een netwerk van bevlogen en ervaren veranderkundigen. Hij helpt om verandering in organisaties echt werkend te krijgen. Als adviseur draagt hij bij aan het realiseren van stevige opgaven – vaak strategische trajecten in maatschappelijke organisaties. Daarnaast verzorgt Kilian leertrajecten en publiceert hij. Eerder schrijf hij het boek De Veranderversneller (2015). Meer info op www.pluspulse.nl

Reageer op dit artikel