artikel

Betekenisvolle werkrelaties

Over ons

‘Ons leven wordt grotendeels bepaald door de kwaliteit van onze relaties. Dat is in ons werk niet anders.’

Betekenisvolle werkrelaties

In Betekenisvolle werkrelaties laat Ina Ahuis zien wat het van jou vraagt om betekenisvolle werkrelaties aan te gaan én hoe je anderen daarbij kunt ondersteunen en begeleiden. Hoe je onproductieve patronen herkent en vooral hoe je ze bespreekbaar maakt.

In ons werk, vooral in lastige en onoverzichtelijke situaties, vragen we elkaar relevante informatie (ideeën, beelden, gedachten en gevoelens) open op tafel te leggen. Maar juist als de situatie lastig is, laten we onszelf minder zien en belanden we ongewild in samenwerkingen die groei en innovatie in de weg staan.

In 10 levendige hoofdstukken en 10 effectieve tools maakt Ina Ahuis het thema werkrelaties behapbaar en inzichtelijk.

  • Ontdek hoe werkrelaties zich vormen, hoe we elkaar framen in lastige situaties en hoe dat ons doen en laten stuurt.
  • Besef dat niet de kracht van je mening telt, maar de openheid waarmee je je eigen mening en die van een ander durft te onderzoeken.
  • Leer hoe je werkrelaties kunt versterken, met als uitgangspunt dat we af en toe met elkaar in het moeras zitten (spanning hoort erbij!). Dan zijn we in staat ons potentieel te benutten, slimme oplossingen te vinden en betekenisvol te zijn.

Dit boek is voor leiders, adviseurs, trainers, coaches en andere professionals die praktische handvatten zoeken voor het analyseren en versterken van werkrelaties in de samenwerking.

Over de auteur

Ina Ahuis werkt als organisatieadviseur aan samenwerkingsvraagstukken. Ze ontwikkelde haar eigen leergang, is docent bij verschillende instituten en treedt op als coach. Zij stelt betrokkenen in staat fundamenteel anders te kijken, geeft praktische handvatten om betekenisvol samen te werken en zorgt dat er wat te lachen valt.

Algemene informatie

Betekenisvolle werkrelaties

Auteur: Ina Ahuis

ISBN: 9789462763401

Prijs: € 28,50

Verschijningsdatum: 19 september 2019

Reageer op dit artikel