artikel

Alle teamleden op één lijn met Mindjet Connect

Persoonlijke groei

De hoeveelheid informatie die werknemers via allerlei kanalen toegespeeld krijgen, is enorm. Het ontbreken van informatie-overzicht gaat ten koste van productiviteit. Daarnaast speelt samenwerking binnen organisaties een steeds belangrijkere rol. Mindjet speelt op deze trends in met Mindjet Connect, een online samenwerkingsplatform waarmee teams gezamenlijk werk efficiënt kunnen inrichten en uitvoeren en informatie visueel wordt aangeboden.

Alle teamleden op één lijn met Mindjet Connect

De software, door Mindjet ook wel collaborative work management software genoemd, moet ervoor zorgen dat ieder lid van een team altijd de juiste informatie tot zijn of haar beschikking heeft. Ideeën en plannen kunnen visueel met teamleden worden gedeeld. Mindjet Connect bevat hiervoor een visueel framework waarin ideeën en informatie kunnen worden verzameld.

Informatie visueel aanbieden
Het visueel aanbieden van informatie moet helpen bij het snel  actie nemen na afloop van bijvoorbeeld brainstormsessies. De visuele informatie wordt op een centrale plek aangeboden. Werknemers hoeven niet langer te schakelen tussen verschillende kanalen zoals CRM-systemen, SharePoint en mail om alle informatie te verzamelen. Dit bespaart niet alleen tijd, maar zorgt er ook voor dat iedereen op dezelfde lijn zit.  

Nadat alle teamleden op één lijn zitten, is het belangrijk dat dit zo blijft. Door de overname van Cohuman heeft Mindjet de gelijknamige en op sociale taken gebaseerde webservice van deze firma in handen gekregen. Deze dienst, die geïntegreerd is in Mindjet Connect, houdt teams op de hoogte door informatie te organiseren en transparant te maken. Cohuman bevat sociale media-aspecten die veel lijken op Facebook en Twitter. Deze aspecten kunnen worden ingezet om projecten en taken tussen teamleden te coördineren.

Co-editing
Mindjet Connect biedt een aantal mogelijkheden voor documentmanagement en co-editing. Zo kunnen documenten centraal worden opgeslagen, waardoor deze te allen tijde voor iedereen beschikbaar zijn. Teamleden kunnen deze bestanden bekijken en bewerken, waarbij de wijzigingen direct voor andere teamleden zichtbaar zijn. Ieder teamlid heeft altijd de laatste versie van documenten beschikbaar, dat voorkomt dubbel werk en fouten.

Naast een verhoogde productiviteit brengt Mindjet Connect een ander voordeel met zich mee. Rob Koplowitz van onderzoeksbureau Forrester constateerde dit jaar dat 43 procent van de informatiewerkers vaak op verschillende plekken werkt. 42 procent van de informatiewerkers geeft toe gebruik te maken van locaties buiten de bedrijfsfirewall. De beveiliging van bedrijfsdocumenten, die vaak lokaal op bijvoorbeeld de laptop van de werknemer zijn opgeslagen, is hierdoor niet altijd op orde. Mindjet speelt daar op in door alle bestanden centraal op te slaan.

Twee versies
Mindjet Connect is sinds kort beschikbaar en wordt zowel als gratis en als betaalde versie aangeboden. De gratis versie is bedoeld voor individuen of kleinere teams die ad-hoc willen samenwerken, bestanden willen delen en gebruik willen maken van documentbeheer in de cloud. De 'Free edition' van Mindjet Connect biedt 1GB aan opslagruimte en de mogelijkheid om bestanden en projecten te delen met een onbeperkt aantal gastleden. Gebruikers hebben toegang tot Mindjet Connect via web, desktop en mobiele apps.

De betaalde versie van Mindjet Connect, de 'Business edition', is bedoeld voor teams die voor langere tijd zijn samengesteld en daarom uitgebreidere samenwerkings- en documentbeheermogelijkheden willen. De betaalde versie wordt geleverd met een account bestemt voor drie permante leden en een onbeperkt aantal gastleden. Het account is voorzien  van 6GB opslagruimte. In verhouding met de gratis versie biedt de 'Business edition' uitgebreidere mogelijkheden voor documentbeheer, waaronder mapstructuur, versiebeheer en uitgebreidere autorisatie-opties.  De betaalde versie is leverbaar als jaarabonnement voor 12,75 euro per maand.

Meer informatie: Mindjet Connect

Reageer op dit artikel