artikel

Topprofessional moet vooral doelgericht werken

Persoonlijke groei

Wie intern tot de top wil behoren, moet vooral goed zijn in resultaat- en doelgericht werken. De helft van de HR-managers noemt dat als de belangrijkste capaciteiten voor professionals om het etiket topperformer te krijgen.

Topprofessional moet vooral doelgericht werken

Dat blijkt uit een onafhankelijk onderzoek van OfficeTeam in België, gespecialiseerd in tijdelijke administratieve functies. De onderzoekers keken naar de manier waarop HR-managers topperformers omschrijven en welke initiatieven ze nemen om topkandidaten verder te ontwikkelen.

Communicatief en interpersoonlijk

Resultaat- en doelgericht werken staat dus bovenaan in de top drie belangrijkste capaciteiten met 49 procent. Meer dan vier op tien (43 procent) van de Belgische HR-managers vindt daarna sterke communicatieve en interpersoonlijke vaardigheden de meest belangrijke capaciteit voor een topprofessional. Ook kunnen werken in veel verschillende werkomgevingen wordt genoemd als belangrijke vaardigheid.

Training en promotie voor de topprofessional

De overgrote meerderheid van bedrijven (97 procent) geeft aan initiatieven te nemen om een topprofessional te ontwikkelen binnen het bedrijf. Welke initiatieven? Het aanleren van nieuwe vaardigheden door middel van trainingsprogramma’s staat met 64 procent ver bovenaan. De belangrijkste manier om professionals binnen het bedrijf verder te laten groeien is door ze mogelijkheden te bieden voor promotie. Dat wordt door meer dan eenderde (36 procent) aangehaald als een manier om professionals verder te laten ontwikkelen.

Mentor/coach

Daarnaast stelt 34 procent dat het roteren tussen verschillende afdelingen medewerkers zal helpen uitgroeien tot topperformers, gevolgd door het toewijzen van een mentor/carrièrecoach (30 procent), toegenomen verantwoordelijkheden (28 procent) en internationale detachering (15 procent).

Bronnen: Werken 2.0, 17 juni 2013 en PW De Gids.

Boekentips:

Reageer op dit artikel