artikel

Wat is jouw excuus?

Persoonlijke groei

Ik ben te hoog opgeleid. Ik ben te laag opgeleid. Ik heb de vaardigheden niet. Ik heb het nooit gedaan. Dat is niks voor ons soort mensen. Ik kan het toch niet goed doen. Ik kan geen team leiden. Er wordt nooit iets voor me gedaan. De economische tijd is er niet goed voor. Ik vind het niet leuk. Ik vind het te ver rijden. Ik heb er de tijd niet voor. Ik ben niet sportief. Ik ben niet handig. Ik heb er het geld niet voor.

Wat is jouw excuus?

Ik vind het eng. Ik vind het onwaarschijnlijk. Ik geloof niet dat het me ooit zal lukken. Ik vind nooit een baan. Ik kan niet met mensen omgaan. Ik word nooit verliefd. Ik kan nooit een relatie in stand houden. Ik kan niet netwerken. Ik lever nooit toegevoegde waarde. Ik zal me nooit verder ontwikkelen. Ik kan niet tegen onzekerheid. Ik voel me gevangen door zekerheid. Ik ben te oud. Ik ben te jong. Ik ben niet ondernemend. Ik kan niet schrijven. Ik ben slecht in gesprekken voeren. Kleding staat me slecht. Regelmaat is niks voor mij. Ik mag geen fouten maken. Ik kan niet veranderen. Ik kan niet tegen stress. Ik heb het veel te druk. Ik kan nooit iets goed doen. Ik vind het te koud. Het regent te vaak. Ik durf niet te vliegen. Er gebeurt nooit iets positiefs. Mensen vinden me vast raar. Ik kom nooit hogerop. Ik kan geen opleiding afmaken. Ik heb geen doorzettingsvermogen. Er gebeurt nooit iets goed. Ik kan niet omgaan met autoriteit. Ik kan geen opleiding vinden. Ik heb de energie niet. Ik heb te veel andere dingen te doen. Ik kan niet vroeg opstaan. Ik zal nooit een partner vinden. Er zijn geen mogelijkheden. Er is te veel gebeurd in mijn leven. Ik krijg van niemand steun. Ik heb alles geprobeerd. Later als ik met pensioen ben kan ik genieten. Dat past niet bij mijn functie. Ik maak nooit promotie. Ik heb altijd ruzie. Die ander zorgt ervoor dat het niet lukt.

En wat is jouw excuus? En is dat ook echt de waarheid? Echt? Altijd?

Reageer op dit artikel