artikel

Toptalenten willen graag andere baan

Persoonlijke groei

92% van het toptalent in Nederland kijkt meerdere keren per jaar naar een andere baan. 77% doet dat zelfs maandelijks. Dat blijkt uit onderzoek van Indeed naar toptalenten in het VK, Frankrijk, Duitsland en Nederland.

Toptalenten willen graag andere baan
Kwart toptalenten zoekt nieuwe job vanwege demotivatie

Nederlandse toppers scoren het hoogst op strategisch denken (33%), probleemoplossend vermogen (31%) en passie (ook 31%). Toptalenten gaan vooral om zich heen kijken als ze een nieuwe uitdaging nodig hebben of niet meer gemotiveerd zijn.

Kwart toptalenten gedemotiveerd

34% van de toptalenten noemt ontevredenheid over de huidige baan als belangrijkste reden voor het zoeken naar een andere baan, 25% doet dat vanwege demotivatie.

Boekentip:

Reageer op dit artikel