artikel

Omgaan met manipulators op de werkplek

Persoonlijke groei

Vooral met een manipulatieve chef ben je mooi klaar en een collega als manipulator op de werkplek is ook niet fijn. Maar er is wat aan te doen.

Omgaan met manipulators op de werkplek
Vooral een baas als manipulator is erg

Helaas kunnen manipulatieve mensen op veel werkplekken ongestoord hun gang gaan, omdat ze dingen effectief voor elkaar lijken te krijgen. Dit ondanks de negatieve impact van hun gedrag op de productiviteit en het welzijn van mensen. De volgende tactieken helpen je om er niet het slachtoffer van te worden.

Wees op je hoede als je veel aandacht krijgt

Manipulators laten meestal niet meteen hun ware gezicht zien. Ze presenteren zich als vertrouweling of medestander, omdat ze willen ontdekken wat je zwakke plekken zijn en hoe ze je kunnen gebruiken. Ze zien goed wie graag in de smaak wil vallen of makkelijk in verlegenheid te brengen is. Het is spannend als een collega of superieur met veel macht of aanzien geïnteresseerd in je is. Maar als je griezelige dingen over hem hebt gehoord, kun je beter terughoudend zijn. Pas vooral op als iemand jou als favoriet behandelt maar ook minder leuke opmerkingen maakt, waardoor je je slecht voelt over jezelf. Als hij je naar beneden haalt ten overstaan van anderen bijvoorbeeld, of je aanzet om dingen te doen die tegen jouw belangen indruisen.

Wees bereid om kleine publieke confrontaties te riskeren

Soms is het enige wat je kunt doen de confrontatie aangaan op het moment zelf, iets wat moeilijk is als de ander je superieur is. Ook senior collega’s kunnen in ongeloof met hun mond vol tanden staan als een manipulatief iemand gangbare gedragsregels overtreedt. Als je zowel het lef als de scherpte hebt om in te grijpen, dan weet de manipulator dat zijn gedrag opvalt. En je laat anderen zien dat ook zij wel degelijk kunnen ingrijpen.

Werk niet mee aan geheimhouding, of aan normalisering van achterbaks gedrag

Wees direct, recht voor zijn raap en houd voet bij stuk. De manipulator kan je behandelen als een vertrouweling en je vertellen waarin anderen tekortschieten en falen, alsof alleen jij snapt wat belangrijk is. Dat is een welbewuste poging om je te flatteren. Trap er niet in. Vraag door, om hem het gras voor de voeten weg te maaien: ‘Ik weet niet of ik snap wat je bedoelt. Waarom vertel je me dit? Wat wil je dat ik doe?’

bron: Harvard Business Review

Door: Yvonne Halink

Reageer op dit artikel