artikel

Typische vrijdag: Harde Harry

Persoonlijke groei

Harde Harry vindt het normaal dat er slachtoffers vallen als je businessdoelen wilt bereiken, dat hoort er nou eenmaal bij.

Typische vrijdag: Harde Harry

In het boek Digitale Denkers aan het Werk benoemt auteur Joris Merks-Benjaminsen tien typische types die je op je werk tegen kunt komen. Management Impact zet ze elke vrijdag in het zonnetje. Deze week: Harde Harry.

Harde Harry is iemand die bereid is om heel dicht bij ethische grenzen te opereren – of ze zelfs te overschrijden – om businessdoelen te realiseren. Hij kan charmant zijn als het moet, maar over het algemeen is hij nauwelijks geïnteresseerd in andere mensen. Als jouw project haaks op Harry’s businessdoelstellingen staat, is het onwaarschijnlijk dat hij zich terugtrekt en zal hij proberen te voorkomen dat jij slaagt in wat je wilt bereiken.

Het goede aan Harry is dat zijn aanvallen nooit persoonlijk zijn en dat hij altijd openstaat voor rede. Professionele en persoonlijke dingen zijn twee volstrekt gescheiden werelden in Harry’s ogen. Als je je richt op de gemeenschappelijke doelstelling en niet op gelijk krijgen of op het realiseren van je persoonlijke doelstellingen, heb je in de regel geen problemen. Als je samen met Harry aan gemeenschappelijke doelstellingen werkt, kun je van hem heel nuttige ondersteuning en adviezen verwachten.

Harry heeft een extreem goede neus voor commerciële kansen, hij is een sterke onderhandelaar en hij is competitief en doelgericht. Als jij een unieke verzameling vaardigheden in huis hebt, is de kans groot dat hij dat ziet en manieren vindt om ze op een waardevolle manier te gebruiken, wat geweldige kansen voor je kan creëren. Blijf rationeel en gefocust als je met Harry samenwerkt – met emotionele argumenten bereik je bij hem niks. Als Harry iets van jou nodig heeft, zal hij je er waarschijnlijk gewoon recht voor zijn raap om vragen. Hij kan druk op je uitoefenen om dingen te doen als hij denkt dat je andere prioriteiten hebt. Heb je inderdaad andere prioriteiten die belangrijker zijn, zeg dan niet ‘ja’ puur en alleen vanwege de druk die hij op je uitoefent. Harry is een redelijke vent en begrijpt dat je goede redenen hebt om ‘nee’ te zeggen als je die helder uit de doeken kunt doen. De kans is groot dat hij je dan respecteert omdat je zijn pressie op goede gronden weet te weerstaan.

Door: Joris Merks-Benjaminsen

Bron: Digitale Denkers aan het Werk

Het boek is er voor alle managers, leidinggevenden en CEO’s die millennials in dienst hebben en willen houden. De jonge professionals van generatie Y hebben unieke vaardigheden waar organisaties nog te weinig gebruik van weten te maken. Digitale denkers aan het werk laat zien hoe millennials kunnen excelleren op de werkvloer die nog veelal door oudere generaties wordt gedomineerd.

Reageer op dit artikel