artikel

Video: Het kleurenmodel bij presentaties

Persoonlijke groei

Bij het maken van de juiste keuzes tussen het wie, wat, waarom en hoe van je presentatie, maak ik gebruik van een model. Ik wil het zo makkelijk en overzichtelijk mogelijk voor je maken, daarom gebruik ik een vrij bekend model om naar mensen te kijken: het kleurenmodel.

Video: Het kleurenmodel bij presentaties

Aan de basis van dit model ligt het gegeven dat ieder mens met andere ogen naar de werkelijkheid kijkt. We kijken naar andere dingen, raken door andere dingen enthousiast, begrijpen de werkelijkheid via verschillende routes, pakken een taak heel verschillend aan. Het kleurenmodel brengt de veelkleurige werkelijkheid terug tot een palet met vier kleuren, dus vier archetypes of voorkeursstijlen. Een model vereenvoudigt de complexe werkelijkheid, het beschrijft de overeenkomsten en negeert verschillen. Er zijn uiteraard veel meer dan vier typen mensen en je bent ook niet onder alle omstandigheden hetzelfde type. Je bent misschien wel alle typen tegelijk. Dat kan. Toch is zo’n model erg praktisch bij het voorbereiden van je presentatie.

Het heeft mij persoonlijk al geholpen om conflicten op te lossen, mijn publiek te bereiken, succesvolle workshops te geven en mezelf te begrijpen. Dit model gebruik ik in mijn boek Hooggeëerd publiek veelvuldig. Niet alleen voor het typeren van mensen, maar ook om doelstellingen, werkvormen en presentatietechnieken in te delen. Daarom introduceer ik het model voordat het boek echt van start gaat, zodat ik er op allerlei momenten naar kan teruggrijpen om iets te verhelderen.

Het kleurenmodel

Het kleurenmodel

Misschien ben je een vergelijkbaar model tegengekomen onder de noemer Whole Brain Model, denkstijlen, Insights, Disc of de archetypen van Jung. Misschien heb je weleens een test gedaan en een rapport ontvangen over je eigen voorkeursstijlen. Het model dat ik hanteer in mijn boek is gebaseerd op dezelfde indeling naar archetypes, en daarom noem ik het heel simpel het kleurenmodel.

In de vereenvoudigde werkelijkheid van dit model heb je vier manieren van zijn, kijken of waarderen. Ze zijn afgezet op twee assen. De horizontale beweegt van introvert naar extrovert. Een extravert persoon is gefocust op de buitenwereld bij het nemen van beslissingen en reageert spontaan, de introverte neemt zijn innerlijk leven als maatstaf voor zijn acties en is eerder voorzichtig.

De tweede as betreft een voorkeur voor voelen versus een voorkeur voor denken bij het nemen van beslissingen. Mensen die voelen vertrouwen heel sterk op hun intuïtie. De denkers vertrouwen meer op analytisch onderzoeken. Op deze manier ontstaan vier kwadranten, elk met hun eigen kleur.

Hoe het werkt, leg ik in deze video uit:

Bron: Hooggeëerd publiek

Door: Judith de Bruijn

Reageer op dit artikel