artikel

Proefschrift: hoe houdt u de organisatie ´in control´?

Procesmanagement

Veel aandacht is er voor het financieel ‘in control' zijn van organisaties. Veel minder aandacht krijgt wat het in control zijn betekent voor managers die hun organisatie goed willen besturen. Daarover gaat het proefschrift van Wouter ten Have (VU Amsterdam). Hoe managers effectief, efficiënt en systematisch hun organisatie kunnen aansturen, is de kern van zijn onderzoek ‘Weg van verandering'.

Zijn RCSF-model gaat uit van vier principes: Richting, Consistentie, Samenhang en Feedback. Ten Have onderzoekt twaalf non-profitorganisaties, wat leidt tot de definiëring van tien managementmethoden, zoals policy deployment, key process management, strategic monitoring en strategic goal setting. In essentie blijkt ‘in control' zijn meer te gaan over vooruitkijken dan over terugblikken, meer over systematisch besturen dan over verantwoorden.

Ten Have is een van de sprekers op het 6e Jaarcongres Procesmanagement op donderdag 17 november 2011.

Reageer op dit artikel