artikel

Nederlandse maakindustrie 3e in Europa

Procesmanagement

De productiegroei van de Nederlandse maakindustrie is de laatste tien jaar groter dan die van de meeste Europese landen.

Dat blijkt uit het ING rapport ‘My Industry – Groeiambities van de Nederlandse maakindustrie’.


Volgens het rapport ontwikkelt de Nederlandse maakindustrie – hoewel relatief klein in Europa – zich goed. In een vergelijking tussen de productiegroei van acht Eurolanden en het Verenigd Koninkrijk staat Nederland op de 3e plaats, na Oostenrijk en Duitsland. 


De Nederlandse maakindustrie ontwikkelt en produceert goederen die de hele wereld over gaan. Deze aansluiting op de wereldmarkt in combinatie met een groeiende wereldvraag biedt aantrekkelijke vooruitzichten. Van de bedrijven die een strategisch plan hebben ontwikkeld, heeft 84% een groeidoelstelling opgenomen. 20% wil verdere groei alleen in het buitenland realiseren, 25% alleen in Nederland en 55% in beide gebieden. Extra investeringen zullen de komende jaren vooral gericht zijn op onderzoek & ontwikkeling en verkoop. Ook investeringen in nieuwe machines en training en het werven van personeel staan hoog op de agenda. 7% van de ondernemingen geeft aan onvoldoende ruimte te hebben om extra te investeren. 


Bron: ing.nl Leestip:Procesbeheersing in de industrie door prof. ir. H.R. Vorstman.

Reageer op dit artikel