artikel

Crew Resource Management

Procesmanagement

Crew Resource Management (CRM) is een begrip uit de luchtvaart voor niets anders dan effectieve samenwerking in teams. Dit om effectiever, veiliger en misschien ook wel efficiënter teamdoelen te bereiken. Inmiddels maakt het ook buiten de luchtvaart een opmars, bijvoorbeeld in operatieteams in ziekenhuizen.

In zijn boek Crew Resource Management maakt Tom Bijlsma helder dat veel meer soorten teams, ook in andere sectoren, met CRM hun voordeel kunnen doen. Managementteams en projectteams, waar wachten jullie nog op?
Dr. Tom Bijlsma is ervaringsdeskundige als het gaat over werken in en met teams. Hij was tien jaar officier bij de Koninklijke Landmacht en daarna management consultant. Na een studie bedrijfskunde promoveerde hij in 2009 op het onderwerp ‘teamleren’ aan de Universiteit van Tilburg. Hij doceert inmiddels al een fors aantal jaren aan de Nederlandse Defensieacademie en is daarnaast freelance trainer. Zijn boek Crew Resource Management: Veilig en effectief samenwerken in teams is een mooie mix van theorie en talloze cases uit de praktijk.
Lees de hele recensie van Martin van Staveren op Managementboek.nl.

Reageer op dit artikel