Whitepapers

Whitepaper: Veerkrachtig organiseren met FRAM

Procesmanagement

FRAM: een nieuwe methode om grip te krijgen op de huidige complexe en dynamische processen op de werkvloer. Wat is het precies, wat kun je ermee?

Whitepaper: Veerkrachtig organiseren met FRAM

FRAM staat voor Functional Resonance Analysis Method. Het is een methode ontwikkeld op basis van het Safety-II denken om work-as-done in kaart te brengen. Niet het ontwerp van de processen is het vertrekpunt bij de analyse maar de dagelijkse realiteit van de werkvloer. Met de aanpak wordt inzichtelijk hoe aanpassingen in het dagelijks werk kunnen leiden tot zowel gewenste als (onbedoelde) en ongewenste uitkomsten.

In de whitepaper ‘Veerkrachtig organiseren met Fram’ staan we stil bij de consequenties van de traditionele, lineaire manier van organiseren en doen we een voorstel voor een veerkrachtige manier van organiseren die recht doet aan de complexiteit en non-lineariteit van huidige organisaties en systemen. Daarmee bieden we een nieuw perspectief waarmee je complexe en dynamische processen beter kunt begrijpen en aansturen.

Lees meer in deze gratis whitepaper ‘Veerkrachtig organiseren met FRAM’-  Whitepaper Framworks (pdf)

Geschreven door Judieke van Dijk en Nikki Damen.

Reageer op dit artikel