artikel

Projectmanager: Let op de stakeholders!

Projectmanagement

Projectmanagement is een complexe aangelegenheid: er zijn doorgaans veel partijen in het spel betrokken. Het succes van een project ha

Projectmanager: Let op de stakeholders!

Projectmanagement is een complexe aangelegenheid: er zijn doorgaans veel partijen in het spel betrokken. Het succes van een project hangt voor een groot deel af van de juiste omgang met de stakeholders.
Projectmatig werken blijkt bij uitstek geschikt voor organisaties die zich snel moeten kunnen aanpassen aan veranderende omstandigheden – en dat is dus het overgrote deel. In elk project zijn naast opdrachtgever en uitvoerder nog veel meer partijen betrokken die op de een of andere manier invloed hebben op het proces.
De projectleider zal dus een belangrijk deel van zijn tijd en energie moeten steken in het managen en controleren van alle stakeholders. Dat gebeurt in vier stappen. Lees het hele artikel in Management Trends door het hieronder gratis te downloaden. Dit artikel is gebaseerd op het artikel van Guido Fröhlichs in: Finance & Control, december 2013.

Tip: Praktijkdag Essentials in Projectmanagement.
 

Reageer op dit artikel