artikel

Goed gesprek in programmateam

Projectmanagement

Afgelopen week heeft een team van de gemeente Amsterdam met mij een canvas gemaakt. Het was interessant hoe de simpele categorieën van het can

Afgelopen week heeft een team van de gemeente Amsterdam met mij een canvas gemaakt. Het was interessant hoe de simpele categorieën van het canvas tot verheldering en goede gesprekken leidden. De opgave waarover het team sprak, is actueel en urgent. De belangstelling van bestuurders, politici en burgers is groot, het is niet moeilijk voor de leider van de taakgroep toegang te krijgen tot het topmanagement. In dat licht blijkt het Program Canvas een sterk hulpmiddel te zijn, omdat het de kern van de opgave zichtbaar maakt.

Ambitie

Een paar opvallende punten. In eerste instantie stelde de leider van de taakgroep aan het begin van de bijeenkomst dat de ambitie uitgangspunt van de discussie moest zijn. Dus wij kwamen vervolgens te spreken over doelen en baten. Al discussiërende bleek toch dat de formulering van de ambitie toch niet goed bleek te passen bij de opvattingen van de leden van het team (incl. de leider). Aan het einde van de bijeenkomst, die drie uur duurde, stond een andere ambitie in het canvas die beter weerspiegelde wat het team vond. Zij zouden er nog eens een weekend over nadenken.

Lees de hele blog van Theo van der Tak

Reageer op dit artikel