artikel

Een prachtig boek van agile-expert Rini van Solingen

Projectmanagement

Over hoe je je organisatie gezond, flexibel en fit maakt.

Een prachtig boek van agile-expert Rini van Solingen

Door verregaande digitalisering ondergaat onze maatschappij een fundamentele verandering en versnelling. Organisaties en mensen willen flexibeler werken en eerder tot resultaten komen. Andere manieren van denken en werken zijn daarvoor noodzakelijk. Agile is hierdoor hard op weg om de meest gebruikte manier van werken te worden en voor de meeste vormen van samenwerking is agile inmiddels al het uitgangspunt. Je kunt agile vergelijken met fitheid: als team, afdeling of organisatie zo fit zijn dat je met alle omstandigheden kunt omgaan. Snel, vlug en wendbaar kunnen reageren op alles wat er maar op je pad komt. En laat dat nu net een heel belangrijke vaardigheid zijn in een tijd van digitalisering, disruptie en vliegensvlugge veranderingen. In Agile deelt agile-expert Rini van Solingen zijn kennis en ervaring en schijnt hij zijn licht op een aantal veelgemaakte fouten en misvattingen.

Rini van Solingen (prof.dr.ir.) is spreker en auteur. Zijn expertise ligt op snelheid en wendbaarheid van mensen en organisaties. Hij is deeltijdhoogleraar aan de Technische Universiteit Delft en geeft daarnaast regelmatig college aan Nyenrode Business Universiteit in masterclasses en MBA’s. Tevens is Rini CTO bij Prowareness We-On, waar hij als strategisch consultant klanten helpt bij het snel en wendbaar maken van organisaties.

Rini is auteur van een aantal managementboeken, waaronder De kracht van Scrum (samen met Eelco Rustenburg), Scrum voor managers en Agile werken in 60 minuten (beide samen met Rob van Lanen), De responsive enterprise (samen met Vikram Kapoor) en de managementroman De bijenherder over het leidinggeven aan zelforganiserende teams. Bijna al deze titels zijn ook verschenen in het Engels en Duits.

Reageer op dit artikel