artikel

Moments of Impact, en hoe je ze creëert

Strategie

Hoe je tijdrovende, energievretende meetings kunt transformeren tot gesprekken met impact.

Moments of Impact, en hoe je ze creëert

Ons werkende leven zit vol meetings en vergaderingen, die stuk voor stuk heel belangrijk lijken. Maar hoe vaak is er tussen al die bijeenkomsten een die je echt bijblijft, eentje waarin iemand opeens een briljante inval kreeg of zich een moment voordeed waarop er duidelijk een nieuwe weg werd ingeslagen?
Dat soort sessies is uiterst zeldzaam, terwijl er juist nu zoveel behoefte aan is. Strategisch adviseur Chris Ertel en innovatiespecialist Lisa Kay Solomon (zie foto) deden een serieuze poging om de code te kraken van wat zij ‘effectieve strategische conversaties’ noemen.
Ertel en Solomon interviewden meer dan honderd mensen, waaronder veel managers, leiders en grootmeesters in het strategische-conversatievak en spraken met toonaangevende denkers over onderwerpen die hierbij van doorslaggevend belang zijn. Hun bevindingen schreven ze op in het boek Moments of Impact: Hoe je strategische conversaties vormgeeft die verandering versnellen. De auteurs laten zien hoe je tijdrovende, energievretende meetings kunt transformeren tot gesprekken met impact. Hoe mensen op een constructieve en creatieve manier te laten praten over transitie, zó dat er ook gevolg wordt gegeven aan de geopperde ideeën.
Lees het hele artikel hierover in Management Executive door het hieronder te downloaden.

Reageer op dit artikel