artikel

De kracht van het ‘O?’

Strategie

‘Blauw!’ roept Tijm zo hard als hij kan terwijl hij zijn wijsvinger op mijn trui richt. Ik vind het een interessante observatie van het tweejarige mannetje. Dat zit vooral in het feit dat ik zelf stellig overtuigd ben van het gegeven dat mijn groene trui toch echt groen is.

De kracht van het ‘O?’

Even twijfel ik of ik het zoontje van goede vrienden, die op deze zomerse Nijmeegse vierdaagsedag met zijn vader en mij de stad in is, zal corrigeren. Dat is voor mijzelf een natuurlijke reactie. Geeft iemand een weergave van de werkelijkheid die niet strookt met die van mij, dan zet ik daar graag mijn eigen versie tegenover. Noem het betweterig of eigenwijs, maar blijkbaar haal ik graag m’n gelijk. Waarom? Geen idee eigenlijk. Het levert doorgaans maar weinig warme reacties op en nog nooit ben ik gecomplimenteerd voor de nieuwe kennis die ik dacht in te brengen.
Lees de hele blog van Rien Ramerman op GedeeldEigenaarschap.

Reageer op dit artikel