artikel

Vakmedianet-auteurs winnen de Oscar​ ​in management

Strategie

De ​wereldwijd ​zeer succesvolle auteurs Alex Osterwalder & Yves Pigneur hebben de Thinkers50 Strategy Award gewonnen.

Vakmedianet-auteurs winnen de Oscar​ ​in management

Dit is een prestigieuze bekroning, die gezien wordt als de Oscar in management. Medegenomineerden waren thoughtleaders​ als Michael Porter en Martin Reeves.

Osterwalder (zie foto) en Pigneur zijn de auteurs van Business Model Generatie, waarvan er ​over de hele wereld ​meer dan 1 miljoen exemplaren​ zijn verkocht. De Nederlandse vertaling hiervan, uitgegeven door Vakmedianet, ging ​enkele tienduizenden keren over de toonbank.​​ Het boek is vertaald in 30 verschillende talen, waaronder het Chinees, Japans, Koreaans, Russisch, Spaans en zelfs Mongools – uniek voor een managementboek​.​

Business Model Generatie groeide uit tot een ‘global phenomenon’ en een internationaal geadopteerd ​business​model. Het boek combineert strategie​ ​en business design op een eenvoudige, praktische en visuele manier en geeft inzicht in het Business Model Canvas en ​in ​de businessmodelinnovatiemethode.

Na Business Model Generatie schreven Osterwalder en Pigneur de vervolgboeken​ Business Model You​ ​en Waarde Propositie Ontwerp, die ook succesvol waren.

Reageer op dit artikel