artikel

Hoe je teamprestaties een boost geeft

Strategie

Teamprestaties een boost door pittige tegenstellingen? Dat kan, want gezonde discussie blijkt de prestaties van een team sterk te verbeteren.

Hoe je teamprestaties een boost geeft
Verbeter teamprestaties met een goede discussie

Psycholoog John Gottman kan met 90% zekerheid voorspellen of een getrouwd stel over vijf jaar nog bij elkaar is. Hij doet dat door te kijken hoe ze discussiëren. Ook in teams blijkt volgens onderzoekers van Berkeley gezond, productief debat te leiden tot (25%) meer ideeën, betere eindresultaten en betere prestaties. Sterke teams merken dat onenigheid en conflict voordelen heeft, en zelfs essentieel zijn voor betere teamprestaties. Als er tenminste op een positieve, constructieve manier mee wordt omgegaan.

9 manieren om constructief te debatteren

  • Houd de persoon gescheiden van de zaak. Sta niet toe dat er onderhuids persoonlijke dingen worden uitgevochten.
  • Stimuleer levendig (niet verhit) debat. Verhit debat ontmoedigt. Levendig debat passioneert.
  • Bespreek dingen vroegtijdig. Als een idee al heel ver in ontwikkeling is, levert debat minder op. Het is dan immers moeilijker (en duurder) om dingen terug te draaien.
  • Denk in termen van commitment, niet volgzaamheid. Het doel van elke beslissing moet zijn dat mensen zich er krachtig aan verbinden – niet dat ze zich erbij neerleggen. Zorg er daarom voor dat iedereen aan tafel zich gehoord voelt.
  • Eis dat meningen gegrond zijn. Debatten worden onproductief als er meningen worden geventileerd die nergens op gebaseerd zijn. Meningen zijn belangrijk maar moeten stoelen op feiten en data.
  • Wees openminded. Generaal Patton zei het zo: “Als iedereen hetzelfde denkt, is íemand niet aan het denken.” Als je geen andere meningen om je heen hebt, doe je iets niet goed.
  • Elimineer debatkillers. Mensen die maar doorzeuren. Mensen die vaak interrumperen. Verborgen agenda’s. Suggestieve vragen. Schuldigen in plaats van feiten zoeken. Enzovoort.
  • Prijs, beloon en bescherm mensen die met andere standpunten komen.
  • Vereis dat kritiek altijd gepaard gaat met een ‘plus’. Pixar werkt zo: de eis is dat kritiek altijd een nieuw idee bevat of een voorstel om het oorspronkelijke idee te versterken. Dat maakt dat de toon positief blijft. Zo zorg je voor respect, en dat ideeën blijven groeien en ten goede veranderen.

Wil je meer weten over teams en teamprestaties? Kom dan naar ons event Topteam in 1 dag >>>

Bron: Inc.,

Door: Eduard Kerkman – redacteur Management Executive

Reageer op dit artikel