boek

Anticipeer

Strategie

Het bijvoeglijk naamwoord ‘visionair’ is van toepassing op het succes van bijna iedere grote leider, of het nu een leider in de zakenwereld, de politiek of de informaticasector betreft. Maar hoewel vrijwel iedereen erkent dat leiders een visie moeten hebben, zijn er maar weinig mensen die weten hoe je een visie moet ontwikkelen en ontplooien.

Anticipeer
Anticipeer

Auteur: Rob-Jan de Jong is één van de vijf faculteitsleden van het Global Strategic Leadership-programma van Wharton Executive Education en een internationaal gewild consultant. Hij helpt leiders en bedrijven om op de toekomst te anticiperen en succesvolle strategieën te ontwikkelen.

Met Anticipeer leer je hoe je dat moet doen. Je gaat ontdekken hoe je:
• potentieel ontwrichtende ontwikkelingen opmerkt
• voorkomt dat je grove inschattingsfouten maakt, doordat je naderende veranderingen niet herkent en niet beseft hoe deze je bedrijf zullen beïnvloeden
• je vermogen om te bepalen hoe opkomende veranderingen in het totaalbeeld passen aanscherpt
• je inzichten omzet in een pakkend verhaal waarmee je mensen inspireert en hoe je dit verhaal zo krachtig mogelijk communiceert

Reageer op dit artikel