boek

Tweebenig samen werken

Strategie

Ga spanningen niet meer uit de weg, maar grijp ze aan voor vernieuwing en creativiteit. Dat is het motto van het nieuwe boek ‘Tweebenig samen werken’.

Tweebenig samen werken

Voor de vraagstukken van deze tijd is samenwerking over organisatiegrenzen nodig. Deze wordt succesvoller wanneer de partijen en personen die samen werken van elkaar verschillen en iets kennen en kunnen wat de ander niet kent en kan. Succesvol samenwerken gaat niet om het oplossen van spanningen die hierbij ontstaan, maar om het ermee leren omgaan. Juist op de grensvlakken wordt het door de verschillen spannend en staat iets waardevols op het spel. Op dat grensvlak werken professionals met een been in de eigen organisatie (binnenwereld) en een been in de omgeving van betrokken partijen en personen (buitenwereld). Hoe kunnen zij soepel met beide benen spelen?

Auteurs: Martine de Jong, Has Bakker en Fieke Robeerst (red.)

Organisaties en professionals die de binnenwereld en buitenwereld verbinden en beide kanten van de spanning kunnen combineren, zijn succesvoller. Zij lossen de spanningen niet op, maar maken de (schijnbare) tegenstellingen hanteerbaar en productief. Het is niet ‘het een of het ander’, het is en-en. Dat is ‘tweebenig samen werken’.

Tweebenig samen werken geeft inspiratie, nieuwe taal en aanpakken om aan de slag te gaan.

  • Verschillende essays leiden tot nieuw gedachtegoed
  • Cases geven concrete handvatten voor toepassing in de praktijk
  • In interviews en columns worden persoonlijke inzichten en ervaringen gedeeld

Meer informatie over Tweebenig samen werken

Reageer op dit artikel