artikel

Alle bedrijfsdocumenten op één locatie

Tools

Op de hoogte blijven van alle informatie binnen een bedrijf kan van tijd tot tijd een behoorlijke uitdaging zijn. Coaxion, een iPad-applicatie waar Moprise momenteel aan werkt, helpt hierbij. De iPad-applicatie verzamelt informatie uit bedrijfsdocumenten en biedt deze aan op een centrale locatie.

Alle bedrijfsdocumenten op één locatie

Werknemers kunnen op deze wijze met behulp van Coaxion eenvoudig op de hoogte blijven van het laatste bedrijfsnieuws. Coaxion lijkt wat betreft interface veel op Flipboard, een bekende applicatie voor de iPad waarmee uit verschillende bronnen nieuws kan worden verzameld. Zo kunnen gebruikers in Coaxion scrollen door artikelen of schakelen tussen artikelen door gebruik te maken van het touchscreen van de iPad.

Dropbox en SharePoint
Coaxion kan vanaf de lancering verbinding maken met zowel Dropbox als SharePoint. Moprise wil in de toekomst de ondersteuning uitbreiden met onder andere Google Docs en Salesforce. De applicatie vergt geen invulling van ingewikkelde instellingen. Werknemers kunnen zelfstandig aan de slag met de applicatie. De IT-afdeling heeft er geen bemoeienis mee.

Nadat er verbinding is gemaakt met Dropbox en SharePoint zijn alle documenten die hierin zijn opgeslagen vanuit de applicatie zichtbaar. Interessante documenten kunnen op de iPad worden gezet door deze vast te pakken en naar de iPad te slepen. De bestanden zijn dus ook offline te bekijken. Daarnaast hebben gebruikers via Coaxion toegang tot hun agenda en bookmarks. Coaxion for iPad kan via zowel een WiFi- als 3G-verbinding documenten binnenhalen.

Discussies
Daarnaast is de optie 'Discussions' aanwezig. Dit is een stream waarin gebruikers documenten kunnen slepen en vervolgens opmerkingen daarover kunnen noteren. Coaxion koppelt het account van een gebruiker aan een emailadres. Gebruikers bepalen zelf wie de discussie kan volgen door via de mail een uitnodiging voor de stream te sturen. Voor gebruikers die geen uitnodiging hebben ontvangen, is er geen mogelijkheid om de stream te bekijken. Kortom, informatie wordt alleen met specifieke personen gedeeld.

Push-berichten
Documenten kunnen op ieder willekeurig moment worden toegevoegd aan diensten als Dropbox of SharePoint. Handmatig controleren op nieuwe documenten is niet handig. Coaxion maakt daarom gebruik van push-berichten om gebruikers op de hoogte te stellen van nieuwe content. Push-berichten zijn berichten die door een app worden verstuurd en als notificaties op het beeldscherm van de iPad worden vertoond. De gebruiker blijft hierdoor te allen tijde op de hoogte van de laatste informatie, terwijl de iPad in standby-stand kan worden gezet. De batterij van de iPad wordt aanzienlijk minder belast, dat reduceert het aantal keren opladen.

Beveiliging
Het is natuurlijk belangrijk dat bedrijfsinformatie te allen tijde veilig is. Om te voorkomen dat documenten via Coaxion kunnen uitlekken, verstuurt de applicatie alle gesprekken of documenten via een beveiligde verbinding. Daarnaast bevat Coaxion een zogeheten 'shred'-functie. Dit wil zeggen dat Coaxion automatisch alle bestanden die in een discussie zijn geplaatst weggooit zodra de discussie wordt afgesloten. De documenten verdwijnen bij alle gebruikers die de discussie volgden van de iPad. De originele bestanden blijven uiteraard via SharePoint en Dropbox beschikbaar.

Beschikbare versies
Coaxion zal vanaf de lancering beschikbaar zijn in drie varianten, een Lite-, Pro- en Enterprise-versie. De Lite-versie is gratis en biedt de mogelijkheid één SharePoint en één Dropbox-account toe te voegen. Maximaal vijf documenten kunnen met de Lite-versie offline worden opgeslagen.

De Pro-versie is beschikbaar voor 19,95 dollar per gebruiker en biedt ondersteuning voor een onbeperkt aantal SharePoint-websites. Het aantal offline op te slaan documenten is beperkt omdat dit afhankelijk is van de beschikbare opslagruimte.

Voor de Enterprise-versie moet contact op worden genomen met Moprise. Deze variant biedt alle mogelijkheden die de Pro-versie biedt plus een jaar lang technische ondersteuning. Ook hebben bedrijven de mogelijkheid Coaxion te personaliseren met hun eigen bedrijfsnaam.

Kijk HIER voor meer informatie over Coaxion

Auteur: Robbert Hoeffnagel

Reageer op dit artikel