artikel

Managers vergaderen 20% meer dan vijf jaar geleden

Tools

Meer dan 40% van de managers zit nu meer in vergadering dan vijf jaar geleden. Slechts 1:8 is de afgelopen vijf jaar minder gaan vergaderen. Dat blijkt uit een enquête door Delta Marktonderzoek.

Managers vergaderen 20% meer dan vijf jaar geleden

Deze toename zorgt ervoor dat het gemiddelde aantal uren dat managers in vergaderingen zitten, is gestegen naar 5 uur per week. Dit is gemiddeld zo’n 20% meer dan vijf jaar geleden.

Het aantal vergaderuren stijgt veelal door regelgeving, administratieve druk en oplopende werkdruk, maar ook door meer verantwoordelijkheden:

  • veranderingen in regelgeving en meer administratie zorgen voor een toename in het aantal vergaderuren;
  • een toename in werkdruk zorgt voor meer overleg;
  • Ook neemt het aantal uren in vergaderingen toe door veranderingen in functie en verantwoordelijkheden.

Uit het onderzoek blijkt verder dat de rol van de voorzitter van doorslaggevende betekenis. Het boek De Nieuwe Voorzitter gaat  hier nader op in.

De nieuwe voorzitterHet boek: De nieuwe voorzitter

De Nieuwe Voorzitter is de persoon die inhoud, proces én deelnemers trefzeker tot hun recht laat komen. Dit boek geeft een impuls aan de wezenlijke rol die de voorzitter in het vergaderen speelt. Aan de hand van de vijf O’s: Ontregelen, Ontsluiten, Ontvouwen, Ontwaren en Ontwikkelen deelt de auteur haar praktische en goed toepasbare inzichten met iedereen in de rol van – nieuwe – voorzitter!

Reageer op dit artikel