artikel

Verbeter de prestaties van werknemers met Taskworld

Tools

Werknemers werken vaak tegelijkertijd aan een groot aantal projecten. Zij moeten voor ieder project aparte taken uitvoeren en deze op verschillende data hebben afgerond. Tools voor projectmanagement bieden uitkomst.

Taskworld gaat echter verder dan andere tools en stimuleert medewerkers actief hun taken zowel op tijd als nauwkeurig uit te voeren. Taskworld is een projectmanagementtool die volledig is gericht op het meten van prestaties. Werknemers kunnen in de tool projecten aanmaken en alle bijbehorende taken aan het project koppelen. Taskworld houdt deze taken vervolgens nauwlettend in de gaten en geeft in een dashboard in één oogopslag weer hoeveel procent van de taken van een specifiek project zijn afgerond. De tool maakt het eenvoudiger een groot aantal projecten gelijktijdig te beheren.

Taken doorschuiven
Bij het toevoegen van een taak biedt Taskworld allerlei opties. Zo kunnen gebruikers een taak doorschuiven naar de persoon die hier het meest geschikt voor is, deze collega wordt hiervan direct op de hoogte gesteld. Ook kunnen gebruikers berichten plaatsen bij taken en vervolgens met elkaar overleggen. Het overleg kan door iedereen worden teruggelezen, de gebruikers beschikken altijd over dezelfde informatie.
Taskworld helpt echter ook zeker te stellen dat taken op tijd worden uitgevoerd. Zo kan een datum worden opgegeven waarop de taak uiterlijk moet zijn afgerond. Dreigt iemand een taak te vergeten? Dan trekt Taskworld aan de bel en wijst de gebruiker op de taak en bijbehorende deadline. De tool helpt projecten efficiënt en foutloos af te ronden.

Integratie met Outlook en Gmail
De tool kan worden geïntegreerd met Outlook, Gmail of zakelijk mailaccount. Werknemers ontvangen indien zij bijvoorbeeld een project dreigen te vergeten, direct een waarschuwing in hun e-mailbox. Ook medewerkers die om wat voor reden dan ook Taskworld niet open hebben staan, worden dus direct op de naderende deadline gewezen. Gebruikers ontvangen eveneens dagelijks een overzicht met al hun openstaande taken en de status van taken die zij zelf aan collega’s hebben toegewezen.
Het meten gaat echter verder. Iedere gebruiker krijgt een persoonlijk dashboard toegewezen waarop de gebruiker in één oogopslag kan zien hoe hij of zij presteert. Zo geeft het dashboard het percentage van taken weer die op tijd zijn afgerond. Werknemers die regelmatig verzuimen op tijd een taak uit te voeren worden hier vanzelf door de tool op gewezen. Op basis van deze gegevens krijgt iedere gebruiker een beoordeling van één tot vijf sterren toegewezen.

Medewerkers motiveren
Gebruikers kunnen door hun gedrag dus zelf de beoordeling die Taskworld aan hen geeft beïnvloeden. Deze features zijn bedoeld om medewerkers te motiveren hun taken op tijd en nauwkeurig uit te voeren. De gegevens kunnen daarnaast natuurlijk erg handig zijn bij het samen met werknemers die stelselmatig onder de maat presteren, zoeken naar een oplossing.
Taskforce is een ideale tool om medewerkers te motiveren hun werk op tijd en nauwkeurig uit te voeren. De beoordelingen van Taskforce stimuleren werknemers hun eigen gedrag te verbeteren, waardoor zij hun eigen score verhogen. Taskforce is gratis te gebruiken en is voor elk bedrijf dat de prestaties van zijn personeel wil verbeteren een aanrader.

Meer informatie is beschikbaar op Taskworld.

Auteur: Robbert Hoeffnagel, Management Trends

Reageer op dit artikel