artikel

Kahoot! maakt je eventsessies interactief

Tools

Met Kahoot! betrek je bezoekers van evenementen eenvoudig bij wat je te vertellen hebt of wilt laten zien.

Stel je gaat met je bedrijf deelnemen aan een beurs, conferentie of ander evenement. Hoe betrek je dan de vaak talrijke bezoekers bij jouw ‘verhaal’? Hoe maak je het interessant en aantrekkelijk? Het kan een ingang zijn om mensen naar hun mening over iets specifieks te vragen, of om hun kennis over een onderwerp te testen. Kahoot! maakt het mogelijk om zulke interactieve elementen in een eventsessie te verwerken, zonder dat je er veel tijd of geld aan kwijt bent.

Quiz, discussie of onderzoek
Met Kahoot! maak je in slechts luttele minuten een korte quiz – handig en leuk als je bijvoorbeeld wilt weten wat bezoekers van een onderwerp afweten. Deelname is mogelijk via elk willekeurig apparaat met internetverbinding, want Kahoot! is via iedere webbrowser te bereiken.

Wil je liever een discussie op gang brengen? Dan kun je in Kahoot! een stelling formuleren met daarbij twee mogelijke standpunten. Deelnemers kiezen het standpunt waarmee zij het eens zijn. Op die manier kun je ze meer betrekken bij bijvoorbeeld een paneldiscussie op een podium.

Een eventsessie brengt doorgaans meerdere mensen uit hetzelfde vakgebied of met dezelfde interesses bij elkaar. Dergelijke sessies kunnen dan ook een interessant moment zijn om een (klein) onderzoek uit te voeren onder de aanwezigen. Kahoot! helpt je om in korte tijd een onderzoek op te stellen en legt dat via internet voor aan bezoekers, compleet met een korte toelichting.

Naar wens vorm te geven
Met Kahoot! kun je je quizzen, discussies en onderzoeken vormgeven zoals je zelf wilt. Zo is het mogelijk om ter verduidelijking foto- of videomateriaal bij een vraag of standpunt te laten zien. Je kunt ook vastleggen hoe lang deelnemers de tijd krijgen voor hun antwoord. Je quizzen, discussies en onderzoeken kun je openbaar maken, maar je kunt de uitslagen ook voor jezelf houden. Zodra een Kahoot! is afgerond, zet je hem klaar. Je ziet dan een soort lobby, die je tijdens een sessie op een groot beeldscherm kunt weergegeven. Op dat scherm is de gamepin te zien die je op kahoot.it moet invullen om in te loggen op de quiz, discussie of het onderzoek.

Deelnemers kunnen de antwoorden invullen op een smartphone, tablet of laptop. Zodra een Kahoot.it is afgerond, kunnen de resultaten worden gedownload of opgeslagen in Google Drive.

De tool is gefinancierd met behulp van de Noorse Onderzoeksraad en is gratis beschikbaar. Kahoot! kondigt aan dat er in de toekomst ook een betaalde versie komt, met extra functionaliteiten.

Meer informatie vind je op https://getkahoot.com


Auteur: Robbert Hoeffnagel

Reageer op dit artikel