artikel

De beste managementideeën

Verandermanagement

Des Dearlove en Stuart Crainer hebben een lijst opgesteld met de 50 meest invloedrijke -nog levende- managementdenkers in 2005. Deze ‘Denkers 50 2005:

Des Dearlove en Stuart Crainer hebben een lijst opgesteld met de 50 meest invloedrijke -nog levende- managementdenkers in 2005. Deze ‘Denkers 50 2005: de wereldwijde lijst van managementdenkers’ ziet er totaal anders uit dan de eerste uitgave van 2001. De lijst geeft een goed beeld van welke ideeën momenteel hoog staan aangeschreven.

Bovenaan staat Michael Porter. Daarna volgen Bill Gates, C. Prahalad, Tom Peters, Jack Welch, Jim Collins, Philip Kotler, Henry Mintzberg, Kjell Nordström & Jonas Ridderstråle, en op nummer tien staat Charles Handy. De lijst kwam tot stand in samenwerking met de European Foundation for Management Development (EFMD). Zie ook: www.efmd.org en www.thinkers50.com.

Reageer op dit artikel