artikel

Essenties van verandermanagement vertonen breedte en diepte

Verandermanagement

De essenties binnen verandermanagement vertonen breedte en diepte. Om het management aan te kunnen passen, is het zaak om over na te denken over het veranderen in veranderkundige lagen. Dit worden de zogenoemde veranderordes genoemd.

Daarbij zijn er drie ordeveranderingen te zien: de eerste-, tweede- en derde-ordeveranderingen. De eerste orde gaat over 3 tot 6 maanden, de tweede orde over 1 tot 3 jaar en de derde orde over 3 tot 15 jaar. Organisatiekundig zijn de drie ordes volgens een eigen structuur ingericht.

Binnen de eerste orde draait het vooral om het verbeteren van de running business, terwijl het binnen de tweede orde juist meer gaat om het verlaten van het organiseerparadigma. In de derde orde wordt het systeem volledig anders ingericht. Door de drie ordes vast te houden, kan een bedrijf meer stapsgewijs verbeteringen aanbrengen in het verandermanagement.

Gebaseerd op: Management Executive.

Boekentip

Reageer op dit artikel