artikel

Pragmatisch veranderen in robuuste organisaties

Verandermanagement

Veranderen gebeurt met het oog op de toekomst, maar vindt plaats in het hier en nu. De weg ernaartoe loopt vaak anders dan verwacht.

Daarom is niet het doel of de richting bedenken het moeilijkste, maar de vertaling naar wat je vandaag moet. In Onderweg laten Leike van Oss en Jaap van ’t Hek zien hoe duurzame verandering in robuuste organisaties plaatsvindt. De sleutel? Het pragmatische vermogen van de organisatie zelf.
De auteurs beschrijven hoe mensen in de organisatie hun werkpraktijk organiseren en veranderen, en hoe je je veranderstrategie hierop kunt aansluiten. De lezer krijgt inzicht in het maken van de vertaling van de abstractie waarmee iedere geplande verandering begint, naar het daadwerkelijk anders handelen van mensen.
Het boek vormt een zorgvuldig uitgewerkte theorie over hoe veranderen werkt (en niet werkt). En voor de pragmatische veranderaar die direct aan de slag wilt, is een bijlage opgenomen met meer dan veertig checklists en oefeningen.
Prof. dr. Léon de Caluwé: ‘Een fraai staaltje van professionaliteit toegankelijk gemaakt voor collega-professionals.’
Meer over: Onderweg.

Reageer op dit artikel