artikel

Seminar over leiderschap en nieuwe organisatievormen

Verandermanagement

Op donderdag 23 april vindt de ‘Seminar Anders Organiseren’ plaats. Zes gerenommeerde sprekers nemen de bezoeker mee in de belangrijkste trends en ontwikkelingen van organiseren.

Daarbij gaan ze in op essentiële thema’s als verandering, organisatiecultuur, samenwerken en organisatie- en leiderschapsontwikkeling. Het evenement vindt plaats in het Maitland Theater op Landgoed de Horst. Organisaties maken anno 2015 een transitie door die aansluit bij de grote veranderingen in de maatschappij. Denk bijvoorbeeld aan de toenemende globalisering of disruptieve digitalisering die een enorme impact hebben op organisaties, klanten en de maatschappij in zijn geheel. Door dergelijke veranderingen wordt van leiders en leidinggevenden anno 2015 andere inzichten en competenties verwacht. Ook de concurrentie is voortdurend bezig met vooruitgang, en verschuiven de verwachtingen van consumenten steeds meer naar nieuwe, duurzame businessmodellen.
Voor leiders binnen BV Nederland heeft dit ‘nieuwe normaal’ grote gevolgen. Vaak gehoord is dat (aankomende) leiders versneld moeten werken aan meer zelfinzicht, aan een meer holistische visie op organiseren en aan een nieuwe manier van dienen, inspireren en stimuleren van mensen. Kortom, het organisatie- en leiderschapsdomein is volop in beweging.
Bron en meer informatie: Consultancy.nl.

Reageer op dit artikel