artikel

Onderweg wint titel Ooa Boek van het Jaar 2014

Verandermanagement

Tijdens het jaarlijkse Boek&Festival, wat de Ooa dit jaar voor het eerst samen met de ROA organiseerde, is Onderweg van Leike van Oss en Jaap van ’t Hek (zie foto) de grote winnaar geworden.

Onderweg wint titel Ooa Boek van het Jaar 2014

De andere twee genomineerde boeken waren De kracht van platformen van Maurits Kreijveld en Cliché & Organisatie van Luc Peters. Ook de ROA Professionele Publicatie Prijs werd gisteren uitgereikt.

Het juryrapport
De jury van het Ooa Boek van het Jaar 2014 gaf aan het zeer lastig te hebben gevonden. ‘Uit het trio van formidabele maar onvergelijkbare boeken heeft de jury een keuze gemaakt’, aldus jury-voorzitter Erna van der Weerdt. In het juryrapport werd het volgende over Onderweg gezegd: ‘Onderweg van Leike van Oss en Jaap van ’t Hek is de derde publicatie van dit duo in vier jaar. Over noeste arbeid gesproken. Onderweg is een knap geschreven, reëel en verstandig boek. De theorie is goed doorleefd. Het is state of the art voor weldenkende adviseurs, maar met een andere ordening dan de gebruikelijke theorie. Het gaat voorbij aan bekende clichés en is om die reden verplichte kost voor ons. De waarde van Onderweg is dat het het einde van de maakbaarheid van ons vak markeert, op een rustige en overtuigende toon. Dat relativeert én dat schept verplichtingen.’
Meer over Onderweg.

Reageer op dit artikel