artikel

Ien van der Pol over boek ‘De Corporate Tribe’: ‘Alles klopt’

Verandermanagement

De Corporate Tribe van Danielle Braun en Jitske Kramer is een must-read voor organisatieadviseurs, -consultants, -coaches, -veranderaars en voor managers en leiders. En verder voor iedereen die ook maar iets met organisaties, onderstromen en organisatiecultuur te maken heeft, zegt Ien van de Pol in een recensie.

‘Het is een prachtig boek, in alle opzichten en betekenissen: niet alleen heel mooi en aantrekkelijk uitgevoerd maar de inhoud is ronduit van belang. Braun & Kramer hebben een belangwekkend boek geschreven en bieden een inspirerende kijk op mensen en hun gedoe in organisaties, door de bril van de antropoloog. De opbouw is helder en logisch, evenals de stijl van schrijven. Ik ben geen antropoloog, maar al lezend begrijp je precies waar het in essentie om gaat: datgene inbrengen wat je ten diepste eigenlijk wel weet. Ze nemen je mee van bezieling en inzicht naar praktisch toepasbare “tips en tools”. 
Heb ik ook kritiek? Meestal wel maar dit keer niet, ik kan niets bedenken, alles klopt. Dit boek, samen met Deep Democracy van Jitske Kramer en Wat bezielt ons van Lenette Schuijt is een belangrijke bijdrage aan een prettiger leven in organisaties.

Bron: Ien GM van der Pol, auteur van Coachen als professie, op Managementboek.nl.

Reageer op dit artikel