artikel

Veranderen vraagt om geduld

Verandermanagement

Een patroon veranderen, die opdracht geef ik mijzelf sinds 1996. Het zijn kleine opdrachten zoals mijn auto voor mijn huis net andersom inparkeren dan ik al jaren gewend ben. Of de krachtoefeningen in de sportschool in precies de omgekeerde volgorde doen. Waaróm ik dat doe? Omdat ik me bewust wil blijven hoe lastig het is om een gewoonte te veranderen.

Jij hebt vast ook een overvolle agenda, veel verschillende dossiers om af te handelen en grote verantwoordelijkheden. De beslissingen die je moet nemen kun je niet uitstellen, ook al overzie je niet alle details. Soms kun je niet anders dan op het niveau van ‘hoog over’ te blijven. De druk op een besluit is immers groot. Je móet een keuze maken. 
Lees de hele blog van Ineke Walravens.

Reageer op dit artikel