artikel

Passionned Proeverij ‘Wendbare organisaties in woelige tijden’

Verandermanagement

Op woensdag 13 april a.s. organiseert Passionned Group een unieke proeverij over ‘wendbare organisaties’. Hoe vaak wordt een organisatie niet verrast door plotselinge gebeurtenissen? De ontwikkelingen zijn turbulent en managers moet steeds vaker complexe strategische keuzen maken.

Organisaties die niet slim en wendbaar zijn kunnen de veranderingen niet bijhouden. De houdbaarheid van de strategie valt nauwelijks meer uit te drukken in jaren.
Daarbij wordt het steeds lastiger om de formulering van een strategie toekomstbestendig te maken. De oplossing? Wendbare organisaties.
Leo Kerklaan heeft hier een gloednieuw boek over geschreven genaamd ‘De wendbare organisatie. Agile Based Strategy in de praktijk’. Leo vertelt u graag meer hierover.

De uitdagingen
De toekomst is onzeker. Toch moet de manager zich een zodanig beeld vormen van de toekomst dat hij verantwoord kan besluiten met welke producten en diensten welke type klanten het beste kan worden bediend.

1. Het vinden van focus is de eerste uitdaging. De ingezette strategie om deze producten en diensten vervolgens naar de markt te brengen, hoe goed ook, zal na verloop van tijd zijn grondslag verliezen. Hierop moet je als manager anticiperen.
2. De tweede uitdaging is daarom het op tijd bijstellen (herijken) van de strategie aan de nieuwe werkelijkheid.
3. De derde uitdaging zit hem in de realisatie van de inmiddels aangepaste strategie. De organisatie heeft daarvoor middelen, capaciteit, competenties en geld nodig. Het is echter volstrekt onzeker of dat nog wel op tijd plaatsvindt.
4. En tot slot: de menselijke factor bepaalt uiteindelijk het success. Hoe stimuleert u creativiteit en de noodzakelijke beweeglijkheid binnen uw organisatie? Hoe zet u performance management in om de acties van morgen te realiseren?

Zeer actueel thema
De auteur Leo Kerklaan zal op 13 april tijdens een kernachtige speech ingaan op de kenmerken van wendbare organisaties en hoe u wendbaarheid al van te voren kan inbakken in uw strategie, sturing en processen. Hierna zal directeur/uitgever Freek Talsma van vakmedianet u meenemen hoe wendbaarheid een steeds grotere rol speelt in een verschuivend informatie- en medialandschap. Een verhaal uit de praktijk. Meer informatie en inschrijven.

Reageer op dit artikel