artikel

In deze veranderende wereld ben jij aan het managen

Verandermanagement

We leven in een wereld waarin voor het eerst er meer mensen sterven aan de gevolgen van obesitas, dan dat er mensen sterven van de honger. Voor het eerst in de historie van de mens wonen er meer mensen in steden, dan op het platteland. We leven in een wereld waarin er zo veel informatie beschikbaar is, dat het onmogelijk is om de informatiestroom bij te houden.

In deze veranderende wereld ben jij aan het managen

We leven in een wereld waarin het artsen lukt om een eicel te bevruchten zonder dat er een ander zaadje aan te pas is gekomen en waarin je met een chip onder je huid alle apparaten in je huis kan bedienen en de koelkast zelfstandig bestellingen kan doen bij de supermarkt. Steeds meer taken worden overgenomen door robots en computers. Straks houden we onze hand tegen een apparaat aan en krijgen we automatisch een volledige update over onze gezondheid en zorgt een 3d-printer voor het printen van nieuwe organen.

Maar we leven ook in een wereld waarin de mens biologisch gezien nog hetzelfde is als ongeveer 200.000 jaar geleden, toen onze soort ontstond. De mens die aan de basis staat van vele veranderingen. En ook de mens die zich nog net zo prehistorisch kan gedragen als 200.000 jaar geleden.

Verandering is de enige constante. Verandering is er al miljarden jaren. De omstandigheden waarin mensen leven, wonen en werken veranderen net zo hard. Al eeuwen. Maar de veranderingen gaan nu hard, heel hard. Sociale veranderingen, onder de druk van de steeds groter wordende kloof tussen rijk en arm, hoog en laag opgeleid. Technologische veranderingen die zorgen voor een verschuiving van de economische machtsverhoudingen in de wereld. En in die veranderende wereld ben jij aan het managen.

Manager, welkom in de veranderende, onvoorspelbare wereld.

Reageer op dit artikel